Kuchnia tradycyjna w nowoczesnym wydaniu

Menu

Poznaj nasze specjały

PRZYSTAWKI / PRZEKĄSKI

ZUPY

DANIA GŁÓWNE

SAŁATKI I DANIA MĄCZNE

DESERY

Śniadania

serwowane od 10:00 do 12:00

Jajecznica na maśle lub boczku

18 ,-

Jaja sadzone - 3 jajka

18 ,-

Kiełbasa z rusztu z cebulką

22 ,-

Przystawki / Przekąski

Przystawki

Tatar warzywny

suszone pomidory, czerwona cebula, ogórek kiszony, majonez ziołowy

26 ,-

Śledzik w trzech kolorach

cebula z tymiankiem, kwaśna śmietana, dip musztardowy, papryka czerwona, chipsy z natki pietruszki, pieczywo

29 ,-

Tatar wołowy

siekana polędwica, cebula, ogórek kiszony, marynowana pieczarka, kminek, słodka papryka, musztarda, konfitowane żółtko, grzanka płaska, majonez ziołowy

45 ,-

Carpaccio

cieniutkie plastry polędwicy wołowej, kapary z ogonkiem, płatki grana padano, rukola, dressing miodowo-musztardowy z gorczycą

45 ,-

Przekąski ciepłe

Krewetki w brandy

krewetki 5 sztuk, czosnek, masło, brandy, bagietka

35 ,-

Wątróbka drobiowa na grzance

wątróbka drobiowa, pomidorki koktajlowe, gruszka, rukola, demi glace

29 ,-

Strogonow

paseczki wołowiny, oliwki, słodka papryka, pieczarki, śmietana

29 ,-

Curry z soczewicy

mleko kokosowe, czerwona pasta curry, sos sojowy, limonka, suszone morele, chlebek arabski

29 ,-

Zupy

Rosół z kołdunami

bulion wołowo-drobiowy, mini pierożki wołowo-jagnięce, natka pietruszki

25 ,-

Barszcz czerwony z uszkami

własny zakwas z buraków, mięso wołowo-wieprzowe

25 ,-

Żurek staropolski

biała kiełbasa, podgrzybek suszony, ziemniak, jajko

25 ,-

Flaki

cienkie paski żołądka wołowego, warzywa w julien, majeranek, gałka muszkatołowa

25 ,-

Dania Główne

Dania mięsne

Policzki wołowe

puree chrzanowe, mini marchewki karmelizowane z pesto pietruszkowym, sos winny, pest pietruszkowe

59 ,-

Tradycyjny kotlet schabowy z kością

ziemniaki z patelni z rozmarynem i czosnkiem, kapusta zasmażana z boczkiem

59 ,-

Burger z Angusa

liście sałaty, pomidor, ogórek, czerwona cebula, ser mimolette, sos tysiąca wysp, frytki stekowe

47 ,-

Stek z Angusa

frytki stekowe, mix sałat z vinegretem

99 ,-

Ryby i owoce morza

Polędwica z dorsza

Puree z selera, caponata warzywna, oliwa zielona, chipsy z jarmużu, cytryna

59 ,-

Misa krewetek

krewetki, bakłażan, czerwona cebula, cukinia, czosnek, natka pietruszki, masło krewetkowe, bagietka

42 ,-

Milusińscy

Rosół z makaronem

15 ,-

Krem pomidorowy

ze słodkich pomidorów z makaronem

15 ,-

Polędwiczki drobiowe w panko

w panko, frytki, świeży ogórek ze słodką śmietanką

29 ,-

Kluseczki leniwe

z paloną bułeczką

24 ,-

Skomponuj sam!

Krok 1

Befsztyk z polędwicy wołowej

sos z zielonego pieprzu / sos barbacue 

79 ,-

Dewolaj z serem

29 ,-

Filet z kaczki

sous-vide, sos lawendowo-figowy

55 ,-

Cielęcina duszona z borowikami

borowiki w śmietanie

53 ,-

Tradycyjne sznycelki cielęce

35 ,-

Dodatki

Krok 2

Ziemniaki gotowane

12 ,-

Ziemniaki z patelni

12 ,-

Kopytka

12 ,-

Frytki

12 ,-

Zestaw surówek

12 ,-

Kapusta kiszona

zasmażana (sezonowo młoda)

12 ,-

Buraczki

zasmażane

12 ,-

Szpinak

zasmażany z czosnkiem i śmietaną

12 ,-

Sałatki i dania mączne

Sałatka z wątróbką

mix sałat, wątróbka drobiowa, ser feta, jabłko, maliny, dresing balsamiczno-malinowy

35 ,-

Sałatka z kurczakiem w panko

mix sałat, mozzarella, ogórek, cebula czerwona, dressing ziołowy

39 ,-

Spaghetti z krewetkami

pomidorki koktajlowe, czosnek, masło, natka pietruszki

45 ,-

Tagliatelle z szynką parmeńską

cukinia, gorgonzola, słodka śmietana, szpinak baby

45 ,-

Pierogi ruskie

29 ,-

Pierogi z mięsem

29 ,-

Pierogi z wędzonym kurczakiem, szpinakiem, rydzami i serem feta

35 ,-

Desery

Beza Pavlova

z kremem mascarpone i musem owocowym

29 ,-

Naleśniki

ze słodkim serem, bitą śmietaną i owocami

29 ,-

Fondant czekoladowy

z owocami leśnymi, jadalnym mchem, kruszonką i lodami waniliowymi​

29 ,-

Scroll to Top