Kuchnia tradycyjna w nowoczesnym wydaniu
Menu
Poznaj nasze specjały
Śniadania
serwowane od 10:00 do 12:00
Jajecznica na maśle lub boczku
18 ,-
Jaja sadzone - 3 jajka
18 ,-
Kiełbasa z rusztu z cebulką
22 ,-
Przystawki / Przekąski
Przystawki
Tatar warzywny
suszone pomidory, czerwona cebula, ogórek kiszony, majonez ziołowy
Śledzik w trzech kolorach
cebula z tymiankiem, kwaśna śmietana, dip musztardowy, papryka czerwona, chipsy z natki pietruszki, pieczywo
29 ,-
Tatar wołowy
siekana polędwica, cebula, ogórek kiszony, marynowana pieczarka, kminek, słodka papryka, musztarda, konfitowane żółtko, grzanka płaska, majonez ziołowy
45 ,-
Carpaccio
cieniutkie plastry polędwicy wołowej, kapary z ogonkiem, płatki grana padano, rukola, dressing miodowo-musztardowy z gorczycą
45 ,-
Przekąski ciepłe
Krewetki w brandy
krewetki 5 sztuk, czosnek, masło, brandy, bagietka
35 ,-
Wątróbka drobiowa na grzance
wątróbka drobiowa, pomidorki koktajlowe, gruszka, rukola, demi glace
29 ,-
Strogonow
paseczki wołowiny, oliwki, słodka papryka, pieczarki, śmietana
29 ,-
Curry z soczewicy
mleko kokosowe, czerwona pasta curry, sos sojowy, limonka, suszone morele, chlebek arabski
29 ,-
Zupy
Rosół z kołdunami
bulion wołowo-drobiowy, mini pierożki wołowo-jagnięce, natka pietruszki
25 ,-
Barszcz czerwony z uszkami
własny zakwas z buraków, mięso wołowo-wieprzowe
25 ,-
Żurek staropolski
biała kiełbasa, podgrzybek suszony, ziemniak, jajko
25 ,-
Flaki
cienkie paski żołądka wołowego, warzywa w julien, majeranek, gałka muszkatołowa
25 ,-
Dania Główne
Dania mięsne
Policzki wołowe
puree chrzanowe, mini marchewki karmelizowane z pesto pietruszkowym, sos winny, pest pietruszkowe
Tradycyjny kotlet schabowy z kością
ziemniaki z patelni z rozmarynem i czosnkiem, kapusta zasmażana z boczkiem
59 ,-
Burger z Angusa
liście sałaty, pomidor, ogórek, czerwona cebula, ser mimolette, sos tysiąca wysp, frytki stekowe
47 ,-
Stek z Angusa
frytki stekowe, mix sałat z vinegretem
99 ,-
Ryby i owoce morza
Polędwica z dorsza
Puree z selera, caponata warzywna, oliwa zielona, chipsy z jarmużu, cytryna
Misa krewetek
krewetki, bakłażan, czerwona cebula, cukinia, czosnek, natka pietruszki, masło krewetkowe, bagietka
Milusińscy
Rosół z makaronem
Krem pomidorowy
ze słodkich pomidorów z makaronem
Polędwiczki drobiowe w panko
w panko, frytki, świeży ogórek ze słodką śmietanką
Kluseczki leniwe
z paloną bułeczką
Skomponuj sam!
Krok 1
Befsztyk z polędwicy wołowej
sos z zielonego pieprzu / sos barbacue
79 ,-
Dewolaj z serem
29 ,-
Filet z kaczki
sous-vide, sos lawendowo-figowy
55 ,-
Cielęcina duszona z borowikami
borowiki w śmietanie
53 ,-
Tradycyjne sznycelki cielęce
35 ,-
Dodatki
Krok 2
Ziemniaki gotowane
12 ,-
Ziemniaki z patelni
12 ,-
Kopytka
12 ,-
Frytki
12 ,-
Zestaw surówek
12 ,-
Kapusta kiszona
zasmażana (sezonowo młoda)
12 ,-
Buraczki
zasmażane
12 ,-
Szpinak
zasmażany z czosnkiem i śmietaną
12 ,-
Sałatki i dania mączne
Sałatka z wątróbką
mix sałat, wątróbka drobiowa, ser feta, jabłko, maliny, dresing balsamiczno-malinowy
35 ,-
Sałatka z kurczakiem w panko
mix sałat, mozzarella, ogórek, cebula czerwona, dressing ziołowy
39 ,-
Spaghetti z krewetkami
pomidorki koktajlowe, czosnek, masło, natka pietruszki
45 ,-
Tagliatelle z szynką parmeńską
cukinia, gorgonzola, słodka śmietana, szpinak baby
45 ,-
Pierogi ruskie
29 ,-
Pierogi z mięsem
29 ,-
Pierogi z wędzonym kurczakiem, szpinakiem, rydzami i serem feta
35 ,-
Desery
Beza Pavlova
z kremem mascarpone i musem owocowym
29 ,-
Naleśniki
ze słodkim serem, bitą śmietaną i owocami
29 ,-
Fondant czekoladowy
z owocami leśnymi, jadalnym mchem, kruszonką i lodami waniliowymi
29 ,-